Sjödrama på Vättern

Per Brahe byggdes för fart på Göta Kanal 1855 och blev klar först 2 år senare. Som så många andra av den tidens ångfartyg, byggdes hon på Motala Mekaniska Verkstad. Några siffror: Maskin: 70 hp. Längd 106 fot, bredd 22 fot och 8 1/2 fots djupgående med last. Skrovet var av järn. 1 fot = ca 30 cm. Ombyggd 1870, 1900, 1909-10 samt 1917.
På bilden t.v. är Per Brahe på väg in till Jönköping.
19 november 1918 lämnade Per Brahe Jönköping. Det blåste nästan storm. Skeppet var överlastat med bl.a. symaskiner blandat med plåthinkar, plogbillar och en mängd annat gods. Allt gick inte att få ned i de trånga lastrummen utan en hel del fick placeras uppe på däck, som t.ex. ett stort antal tunnor fyllda med fruktmos. De svårstuvade tunnorna vägde mellan 300 och 800 kilo vardera. Alla lediga utrymmen, togs i anspråk för lasten och det var svårt för passagerarna att ta sig fram. På kvällen gick Per Brahe upp till Gränna, där mer last togs in, bl a sex ton potatis och två ton päron. Senare beräkningar har visat att 2/3 av lasten stuvades på däck och på fartygets överbyggnader, endast 1/3 av lasten var stuvad under däck. Dessutom var lasten inte surrad. Med slagsida la fartyget till i Gränna. Här går John Bauer, hans fru Ester Ellqvist, sonen Bengt, kallad "Putte" och hushållerskan ombord. Bauers hade hela sitt flyttlass med sig till hamnen i Gränna och möbler, koffertar och lådor fyllde snart de få lediga utrymmena på Per Brahes däck.JPG-bild: bauer2.jpg John Bauer var och är än idag en av Sveriges mest älskade konstnärer. Hans bilder av troll och vackra prinsessor i djupa mossbelupna skogar, kan man ännu köpa som vykort i närmsta bokhandel! 1918 var han knäckt av sina framgångar och hans äktenskap i upplösning, men man hade beslutat flytta till Stockholm. Ursprungligen hade familjen Bauer tänkt ta tåget till Stockholm, men efter den svåra tågolyckan vid Getå samma höst, tyckte Ester att det var tryggare att ta båten.
T.h. ses ett självporträtt av John Bauer.
Klockan 11 på kvällen lämnar Per Brahe Gränna. Det blåser full storm. Ombord finns 8 passagerare och 16 besättningsmän (enligt vissa uppgifter fanns ännu en person ombord). Två timmar senare svänger båten in mot hamnen på Hästholmen. Lasten förskjuts och täcker utgångarna. De instängda upplever några hemska minuter meden fartyget sjunker med aktern före. Ingen överlever. Nästa dag flyter vrakspillror i land. Ett av de fartyg som ger sig ut för att utröna vad som hänt är ångaren Trafik, som f.ö. än idag trafikerar Vättern.
JPG-bild: brahe2.jpg 1921 görs ett försök att bärga vraket som ligger på 30 meters djup. 1922 görs ett seriösare bärgningsförsök. I Grenna tidning finns en annons om lustresor med ångaren Visingsborg för den som vill följa bärgningsarbetet.
T.v. ses det bärgade vraket
Bärgade föremål såldes som makabra souvenirer. En av de första som kom ombord på det bärgade fartyget var den senare så kände radiomannen Sven Jerring. Per Brahe visade sig ha klarat de 4 åren på sjöbotten väl. Efter rengörning gick det rostiga skrovet för egen maskin ut på en makaber turne till bl.a. Stockholm för att dra in pengar. Hon rustades upp, bytte namn några gånger och trafikerade bl.a. sträckan Stockholm-Nyköping-Norrköping. 1929 renoverades hon och under namnet Åland II kom hon att trafikera den Åländska skärgården. Här blev hon känd som en riktig arbetshäst. 1959 såldes hon som skrot och höggs upp.