Fotbollsplanen
Efter Älgerud är det ett grönområde fram till nästa hus. Marken ägs av HSB och är ämnad som tomtmark och en stor målad skylt - som tillverkats av min far - basunerar ut "TOMTER TILL SALU”! Halva området är vår fotbollsplan, så vi är glada om skylten ej har önskad effekt!
Planen drar till sej killar även från andra områden och detta är en verklig tummelplats. Oräkneliga är de sommartimmar som tillbringas här. Det som sätter stopp för kvällarnas spel är när mörkret faller eller att någon förälder ropar att det är dags att komma hem och sova. De bollar vi har är ju gjorda av äkta läder och har en snörning där man stoppar in innerblåsan. Bakom ena målet rinner en liten bäck och det är inte populärt när bollen far ner där, för den drar ju åt sig vatten och blir tung som bly! Ena långsidan gränsar till Gottfrids tomt och åtskiljs av ett lågt staket. Otaliga är de bollar som hamnar på hans tomt, men som tur är gillar han fotboll och tar aldrig illa upp när någon hoppar över staketer för att hämta tillbaka bollen.
En sommar utmanade vi killarna från Sandviken på två match och vi spelade bortamatchen på stora planen nere i Sandviken. Lustigt nog har jag glömt hur det gick, vilket troligen innebär att vi förlorade! Hemmamatchen spelade vi av någon anledning på ett gärde vid Norrtorp nere i Timmergata. Troligen var det för att vår vanliga plan var för liten, men i gengällt fick vi stå ut med det som korna hade lämnat efter sig när dom tidigare gått och betat på gärdet. Även resultatet i hemmamatchen har jag förträngt. Vi var ju inte fler än det lagom räckte till ett lag, mendan dom i Sandviken hade flera att välja på. Vi får skylla på det i alla fall!
**************
Till slut gav skylten resultat och området blev bebyggt med villor, vilket framgår av fotot här ovan.