Kopparbo Konsum
Fortsätter man landsvägen ett par hundra meter förbi avtagsvägen till Skogstorp, kommer man till avtagsvägen ner till Kopparbo. Där nere ligger den konsumaffär som vi mestadels handlar i och vid vägskälet står en skylt med texten ”Kopparbo Konsum 600 m”.
Hit får man ofta cykla ner och handla och en gång hände en olycka när jag är på väg dit ner. Det är en ganska brant backe ner dit och en gropig och krokig grusväg. Man kör ju på så fort det går och kommer upp i en ganska hög fart nerför backen. I en kurva mitt i backen hoppar framhjulet till i en grop och vurpan är ett faktum. Jag far över styret och hamnar vid sidan av vägen och landar på cykel varvid styret tränger in i magen. Ett decimeterlångt djupt sår uppstår och även knän, armar och knogar blir rejält sönderskrapade. Min bror Conny cyklade en bit bakom och blev vittne till vurpan. När han kom fram till mej insåg vi ganska snabbt att jag var illa skadad. Han vände cykeln och trampade hemåt så fort han förmådde, för att hämta hjälp. Under tiden kvicknade jag väl till lite, för jag kom upp på cykeln och trampade så sakta hemåt. När jag kom hem var det stor uppståndelse och Göstas Taxi i Sandviken var larmad. Det bar av i ilfart in till Norrköpings lasarett, men resan minns jag bara flyktigt så tillståndet var nog inte det bästa. Det blev minst en vecka på sjukhuset och ett kraftigt ärr som minne av det äventyret.
Det som etsat sig fast starkast i minnet från den här händelsen är faktiskt första skoldagen efter ”sjukskrivningen”. Då skulle det nämligen bli provräkning och jag som missat de senaste veckornas matte! Det gällde multiplikation och man skulle lösa tal med två och tresiffriga enheter och det hade jag inte en aning om hur det gick till! Jag tyckte det var väldigt orättvist att jag var tvungen att göra ett prov vars undervisning jag missat!
De föreståndare jag minns från Kopparbo var: Björling, Engberg, Centerlid, Åberg, Ljung och så sprinschasen Benny Stenbäck.
****************
Efter affärens nedläggning har den använts som bostad.